Vínna síra 500 g
Oblasť použitia a odporučené dávkovanie: Pri príprave brečky alebo počas mletia pomaly dávkujeme a zmiešávame. Podľa stavu hrozna a brečky 5-15 g/100kg brečky dávame vínnu síru. Sírenie muštu: k muštu pridávame iba vtedy, keď sme brečku neošetrili. Vínna síra zabraňuje prerastaniu divých kvasiniek, a tým kmene ušlachtilých vínnych kvasiniek skô...
Podrobný opis
4,03 € (netto cena : 3,17 €) | |
Doručenie
face
Osobne:
Hoci aj dnes.
info
Hoci aj dnes. Po zadaní objednávky pripravíme balík a a zašleme SMS alebo email o možnosti vyzdvihnutia v obchode (Gazdabolt_2, pondelok - piatok 8:00 - 17:00 ).
Kuriér:
1-5 nap
info
Po zadaní objednávky Vám kuriér v priebehu 1-7 pracovných dní doručí zásielku, o ktorej budete informovaný v emaily.
Oblasť použitia a odporučené dávkovanie: Pri príprave brečky alebo počas mletia pomaly dávkujeme a zmiešávame. Podľa stavu hrozna a brečky 5-15 g/100kg brečky dávame vínnu síru. Sírenie muštu: k muštu pridávame iba vtedy, keď sme brečku neošetrili. Vínna síra zabraňuje prerastaniu divých kvasiniek, a tým kmene ušlachtilých vínnych kvasiniek skôr prevládajú, okrem toho znižujeme možnosť nástupu vínnych chorôb. Vínnu síru dávkujeme k muštu nasledujúcim spôsobom: v prípade zdravej úrody, čerstvého sladkého muštu 10g vínna síra / 1hl mušt; v prípade mierne hnilej úrody, mikrobiologicky ohrozené mušty 15 g vínna síra / 1 hl mušt; mušt pripravený z hnitých očiek 20 g vínna síra / 1 hl mušt; pri preprave čerstvého muštu 30g vínna síra / 1 hl mušt. Sírenie vína, ovocného vína: vínnu síru môžeme výborne použiť na sírenie pri scedení. Slabé sírenie: 5-10g/1hl pri prvom a druhom scedení pri suchých kyslých vínach; pri druhom scedení pri sladkastých alebo miernych vínach; pri vínach stojatých v častiach; pri treťom scedení pri zdravých mladých bielych, siller, červených, starých vínach. Stredné sírenie: 20g/1hl pri prvom scedení sladkastých vín, pri ťažko sa čistiacich miernych vínach, pri mierne alebo silno zapáchajúcich vín po skazenom vajci; pri spodných vínach; pri začínajúcich sa chorobách vína. V každom jednom prípade treba odmerať voľný obsah kyseliny siričitej, a v závislosti od druhu vína, kvasenia, spôsobu uskladňovanie treba nastaviť na hodnotu 30-50 mg/l. Chýbajúci obsah kyseliny siričitej vieme doplniť dávkovaním vínnej síry 0,2 g / hl. Potrebnú vínnu síru sa odprúča dobre rozmiešať a rozpustiť v mušte, víne a potom pridať k väčšiemu množstvu. Na nakladanú zeleninu: kapustový šalát, zmiešaný šalát (čalamáda), paprika - k 5 l fľaši dávkujem 2,5 g vínnej síry. Nakladanáý zelenina nezhnedne, mäso zeleniny ostane tvrdé, chrumkavé! Vínnu síru nedávame do horúcej vody! Kvalita zodpovedá nariadeniu MSZ 09-570004/84, požiadavkám krajín EU (EEC Food Grade E224) a predpisom Food Chemical Codex. Mierne irritívne pôsobenie, vodný roztok je mierne kyslý. BOZP a prván pomoc: Pri manipulácii sa odporúčajú ochranné rukavice pre citlivú pleť. Z prípravku sa na pôsobenie kyselín alebo ohrievania uvoľňuje oxid siričitý. Predávkovanie prípravku nie je potrebné a môže byť nebezpečné! Pri prípadnom kontakte s očami, s pokožkou treba oplachovať s dostatočne veľkým množstvom vody.
Hmotnosť: | 0.5 kg |
---|---|
Šírka: | 120 mm |
Výška: | 220 mm |
Dĺžka: | 40 mm |
Aviability: | 1-4 nap |
Basic sales unit: | db |
Culture: | Szőlő |
Növényvédőszer forgalmazási kategória: | III. szabadforgalmú |
Prihlásiť sa
Prihlásenie alebo registrácia social účtom
Prihlásiť sa
Prihlásenie alebo registrácia social účtom