Kupzit 10g
Na odstránenie zápachu síry vo víne. Už aj v 19. storočí poznačovali niektoré vína, že majú sirovodíkový zápach, ale ani do dnešnej doby nie je vyjasnený pôvod tvorby tohoto zápachu ako ani to, ako mu zabrániť. Každoročne je veľkou výzvou pre vinárov odstrániť sirovodíkový zápach, merkaptánový zápach bez významného vplyvu na organoleptické vlastnosti vína. Kupzit je innovatívny výrobok, ktorý je shcopný odstrániť sirovodíkový zápach bez toho, aby víno po ošetrení dostalo kovovú príchuť. Po ošetrní obyčajne nie je potrebná modrá flokulácia. Aplikácia Kupzit-u je od augusta roku 2009 v celej EU povolená. Kupzit je novovyvinuté preparátum citránu medi na odstránenie sirovodíkového zápachu vína. Kupzit obsahuje 2% citránu medi, a v záujem ľahkého dávkovania a ošetrovania bol nanesený na minerálny nosič, čistý bentonit, a následne granulovaný. Povolený výrobok podľa nariadení a ustanovení EU ohľladom na čistotu a kvalitu, testovaný v odbornom laboratóriu. Cieľ ošetrenia: Kupzitrýchlo a špecificky reaguje na zlúčeniny s nepríjemným zápachom s obsahom síry ako je sírovodík a merkaptán. Tieto zráža bez toho, aby - v prípade správneho dávkovania - sa obsah medi v nápoji bádateľne zvyšoval. Dávkovanie a aplikácia: V záujme dosiahnuita optimálneho cieľa vykonajme v každom prípade skúšku. Obyčajná dávka je5-20 g / 100 l, v mimoriadnych prípadoch 50 g / 100 l alebo viac.(treba prihliadnuť na predpisy danej krajiny). Pred dávkovaním treba v pomere 1:10 rozpustiť vo víne. Ošetrovacia látka za pár minút začína účinkovať. Vzniknutý flokulačný spodok treba oddeliť filtráciou do 1-2 dní. Rušivý rast obsahu medi pri riadnom použití sa nevyskytne, alebo len vo veľmi mierne. Preto po ošetrení Kupzit-om sa vo väčšine prípadov nie je potrebná modrá flokulácia. Používa sa osamote alebo kombinovane. Pri kombinovanom používaní ako prvý sa používa Kupzit. Skladovanie: Chrániť pred vlhkosťou, svetlom a zápachmi. Otvorené balenie starostlivo zabaľme späť. Mimoriadne poznámky: doteraz používané látky na odstránenie sírovodíkového zápachu v porovnaní s Kupzit-om nemali tieto vlastnosti: : - Kupzit je biotický výrobok, - v Kupzit-e obsiahnutá kyselina citrónová zodpovedá kyseline citrónovej vo víne prirodzene sa nachádzajúcej - Kupzit má vysokú špecifitu reakcie - Kupzit reaguje so sírovodíkovým zápachom bez bádateľných častí prebytku - preto nie je potrebná modrá flokulácia - nepridávame ióny streibra - spektrum účinnosti je porovnateľné so spektrom preparátov chloridu strieborného - kvôli granulovanej štruktúre sú manipulácia a dávkovanie jednoduché
Hmotnosť: | 0.01 kg |
---|---|
Aviability: | raktáron |
Basic sales unit: | db |
Culture: | Szőlő |
Prihlásiť sa
Prihlásiť sa