Lecitín 1 l
30,16 € (netto cena : 23,75 €) | |
Úvod do lecitínu:
Prirodzene pôsobí na budovanie odolnosti voči patogénnym hubám. Zabraňuje množeniu a šíreniu húb. Tekutá konzistencia, prírodný sójový extrakt.
Ako lecitín pôsobí?
Po aplikácii vytvára membránu spevňujúcu bunky, ktorá zhrubne bunkovú stenu. Lecitín vytvára nepriaznivé podmienky pre rast a množenie húb. Znižuje odumieranie buniek. Môže sa používať vo všetkých záhradníckych plodinách, a to na poli aj pri pestovaní v interiéri. Dávka sa určuje podľa rizika infekcie a intenzity infekcie na rastline. V zelenine sa postreky môžu aplikovať od štádia stopky až po plnú zrelosť. Lecitín je rastlinný prípravok obsahujúci účinnú látku sójový lecitín, ktorý stimuluje tvorbu fytoalexínov. Odporúča sa používať 2 až 12-krát ročne.
Dávkovanie a použitie:
Pre zeleninu:
Dávkovanie: 60 ml na 10 litrov vody. U uhoriek proti múčnatke (Podosphaera xanthii, Golovinomyces cichoracearum) 2-6 krát s minimálnym intervalom postreku 5 dní, u šalátu proti múčnatke (Golovinomyces cichoracearum) 2 krát s minimálnym intervalom postreku 7 dní.v paradajkách proti plesni paradajkovej (Phytophthora infestans) a alternárii cichorskej (Alternaria cichorii) 2-6-krát s minimálnym intervalom postreku 7 dní.
V okrasných rastlinách:
Predovšetkým v prípade ruží: 20 ml do 10 l vody. Ošetrenie proti múčnatke a iným hubovým chorobám by sa malo vykonať 3-12-krát s minimálnym intervalom postreku 5 dní. Odporúča sa použitie ráno alebo večer.
V ekologickej produkcii ovocia:
50 ml na 10 l vody. Pri jablkách proti múčnatke (Podosphera leucotricha) a pri broskyniach proti listovej škvrnitosti (Taphrina deformans) na zmiešaných a napučaných listových púčikoch.Môže sa použiť 3 až 12-krát od konca rastu plodov do konca rastu plodov, pričom minimálny interval medzi postrekmi je 5 dní.
V hrozne:
40-50 ml na 10 l vody. Postrek od začiatku vývoja listov sa odporúča na peronospóru a múčnatku.3-12 krát v závislosti od rizika infekcie, s minimálnym intervalom postreku 5 dní.
Keďže sa nemôžu miešať:
Môže sa miešať s akýmkoľvek materiálom, ktorého pH nie je vyššie ako 8 a vo vodnom roztoku netvorí zrazeniny. Odporúča sa najprv vykonať test miešania.
Dôležité informácie:
Vždy postrekujte ráno alebo večer. Teplotný rozsah použitia prípravku je 0 - 30 °C, preto berte do úvahy možný popáleninový efekt. Používajte akýkoľvek postrekovač. U ľudí môže veľké množstvo látok obsiahnutých v žihľave spôsobiť podráždenie očí alebo pokožky, najmäU osôb citlivých na kyselinu mravčiu noste pri postreku uzavretý odev a okuliare!
Hmotnosť: | 1 kg |
---|---|
Šírka: | 90 mm |
Výška: | 90 mm |
Dĺžka: | 250 mm |
Aviability: | 1-4 nap |
Basic sales unit: | db |
Culture: | Díszkert, Dísznövény, Gyümölcs, Pázsit, Szobanövény, Szőlő, Zöldség |
Prihlásiť sa
Prihlásiť sa