Uvaferm CM vínne kvasinky odolné voči chladu a alkoholu 0,5 kg
43,40 € (netto cena : 34,17 €) | |
Je to celosvetovo dobre zavedená kvasinka.
Na kvasenie brandy, červených a bielych vín, kvasenie nových vín pri fermentácii.
VÝROBOK, OBILNINY:
Saccharomyces cerevisiae vybrané v Montrachet, Francúzsko. CM je známa aj ako "Montrachet-Davis 522".
SPRÁVANIE PRI KVASENÍ:
Veľmi rýchla iniciácia fermentácie. Kvasenie prebieha veľmi rýchlo a veľmi rýchlo. UVAFERMCM je osvedčená kvasinka používaná na celom svete. Je to najobľúbenejšie sušené droždie v Nemecku.
POTREBA OBILNÉHO OVOCIA:
Vynikajúce na kvasenie rmutov z kôstkového a bobuľového ovocia. Kvasinky s vysokou toleranciou voči trieslovinám.
PIVOVARNÍCTVO:
Poskytuje vynikajúce organoleptické výsledky, zvýrazňuje arómu vín. Odporúča sa najmä na výrobu korenistých, trieslovinových a plných červených vín. CM je červená vínna kvasinka, ktorá sa hojne používa v Bordeaux a Burgundsku. V Nemecku sú červené kvasinky číslo jeden tiež UVAFERMCM. Sú to kvasinky kompatibilné s jablčno-mliečnou fermentáciou.Odporúča sa aj na výrobu ľahkých, ovocných bielych vín a ľahkých šumivých základných vín.
TOLERANCIA ALKOHOLU:
CM môže kvasiť až do 16-17 tf% alkoholu pri dostatočnom prísunu živín (použitieUVAVITAL).
FERMENTAČNÁ KAPACITA:
16,8 g cukru na liter dáva 1 tf % alkoholu.
PRODUKCIA SO2:
Produkcia SO2 je minimálna: približne 25 mg/l. Tvorba čističov oxidu siričitého (napr. acetaldehydu) je tiež veľmi nízka.
TEPLOTA KVASENIA:
Optimálny rozsah je 15 až 30 oC. Fermentácia je dobrá od10 oC.
POUŽITIE A DÁVKOVANIE:
Za normálnych podmienok:
20 g/hl
Na plesnivé, nahnité ovociea hrozno:
30-40 g/hl
Pri zaseknutom kvasení:
50 g/hl
PRIDAŤ DO MUŠTU, RMUTOVAŤ:
Po rehydratácii. Na dosiahnutie optimálnej aktivity kvasiniek sa pridávajú sušené kvasinky v množstve približne 10 x (t. j. 1 kg kvasiniek je cca. 10 l vody) v ČISTEJ pitnej vode pri teplote35 - 40 oC(max. 40 oC) za stáleho miešania. Po 15 minútach státia pridajte rehydratované kvasnice do dávky, ktorá sa má vykvasiť. Kvasnice v dávke určenej na kvasenie dobre premiešajte!
Pri očkovaní dbajte na to, aby rozdiel teplôt medzi rehydrovanými kvasnicami a materiálom, ktorý sa má očkovať, nepresiahol 10 oC.V prípade studeného muštu a rmutu (10 - 15 °C) kvasinky UvafermCM kvasia pri teplote 10 °C a vyššej, kvasinky musia byť na chlad zvyknuté. Preto sa po vyššie opísanej vodnej príprave kvasinky zmiešajú s dostatočným množstvom šťavy zo studeného materiálu, ktorý sa má naočkovať, aby sa teplo kvasiniek v jednom kroku vyrovnalo teplote studeného materiálu.Kvasinky sanechajú 5 minút odstáť (a potom sa v prípade potreby v ďalšom kroku ochladia) a potom sa zaočkujú do dávky, ktorá sa má fermentovať. Nikdy sa nesmie vynechať dôkladné premiešanie!
KONDICIONÁCIA:
V 0,5 kg vákuových baleniach
SKLADOVANIE:
Vákuovo balené kvasnice UVAFERMzaručujú dostatočnú aktivitu po dobu 36 mesiacov, ak sa skladujú na suchom a chladnom mieste. Optimálne podmienky skladovania: suché miesto, 5-15oC. Použiť po otvorení! Dodržiavajte návod na použitie!
Hmotnosť: | 0.5 kg |
---|---|
Aviability: | 1-4 nap |
Basic sales unit: | db |
Culture: | Gyümölcs, Szőlő |
Prihlásiť sa
Prihlásiť sa