Uvaferm CM vínne kvasinky odolné voči chladu a alkoholu 0,5 kg

T15930
Je to celosvetovo dobre zavedená kvasinka. Na kvasenie brandy, červených a bielych vín, kvasenie nových vín pri fermentácii. VÝROBOK, OBILNINY: Saccharomyces cerevisiae vybrané v Montrachet, Francúzsko. CM je známa aj ako "Montrachet-Davis 522". SPRÁVANIE PRI KVASENÍ: Veľmi rýchla iniciácia fermentácie. Kvasenie prebieha veľmi rýchlo a veľmi rýc... Podrobný opis
43,40 € (netto cena : 34,17 €)

Doručenie
face
Osobne:
1-4 nap info
Po zadaní objednávky a prijatí produktu (1-4 nap) na sklad, Vám ju pripravíme a zašleme SMS alebo email o možnosti vyzdvihnutia v obchode (Gazdabolt_2, pondelok - piatok 8:00 - 17:00 ).
Kuriér:
1-5 nap info
Po zadaní objednávky Vám kuriér v priebehu 1-7 pracovných dní doručí zásielku, o ktorej budete informovaný v emaily.

Je to celosvetovo dobre zavedená kvasinka.

Na kvasenie brandy, červených a bielych vín, kvasenie nových vín pri fermentácii.

VÝROBOK, OBILNINY:

Saccharomyces cerevisiae vybrané v Montrachet, Francúzsko. CM je známa aj ako "Montrachet-Davis 522".

SPRÁVANIE PRI KVASENÍ:

Veľmi rýchla iniciácia fermentácie. Kvasenie prebieha veľmi rýchlo a veľmi rýchlo. UVAFERMCM je osvedčená kvasinka používaná na celom svete. Je to najobľúbenejšie sušené droždie v Nemecku.

POTREBA OBILNÉHO OVOCIA:

Vynikajúce na kvasenie rmutov z kôstkového a bobuľového ovocia. Kvasinky s vysokou toleranciou voči trieslovinám.

PIVOVARNÍCTVO:

Poskytuje vynikajúce organoleptické výsledky, zvýrazňuje arómu vín. Odporúča sa najmä na výrobu korenistých, trieslovinových a plných červených vín. CM je červená vínna kvasinka, ktorá sa hojne používa v Bordeaux a Burgundsku. V Nemecku sú červené kvasinky číslo jeden tiež UVAFERMCM. Sú to kvasinky kompatibilné s jablčno-mliečnou fermentáciou.Odporúča sa aj na výrobu ľahkých, ovocných bielych vín a ľahkých šumivých základných vín.

TOLERANCIA ALKOHOLU:

CM môže kvasiť až do 16-17 tf% alkoholu pri dostatočnom prísunu živín (použitieUVAVITAL).

FERMENTAČNÁ KAPACITA:

16,8 g cukru na liter dáva 1 tf % alkoholu.

PRODUKCIA SO2:

Produkcia SO2 je minimálna: približne 25 mg/l. Tvorba čističov oxidu siričitého (napr. acetaldehydu) je tiež veľmi nízka.

TEPLOTA KVASENIA:

Optimálny rozsah je 15 až 30 oC. Fermentácia je dobrá od10 oC.

POUŽITIE A DÁVKOVANIE:

Za normálnych podmienok:

20 g/hl

Na plesnivé, nahnité ovociea hrozno:

30-40 g/hl

Pri zaseknutom kvasení:

50 g/hl

PRIDAŤ DO MUŠTU, RMUTOVAŤ:

Po rehydratácii. Na dosiahnutie optimálnej aktivity kvasiniek sa pridávajú sušené kvasinky v množstve približne 10 x (t. j. 1 kg kvasiniek je cca. 10 l vody) v ČISTEJ pitnej vode pri teplote35 - 40 oC(max. 40 oC) za stáleho miešania. Po 15 minútach státia pridajte rehydratované kvasnice do dávky, ktorá sa má vykvasiť. Kvasnice v dávke určenej na kvasenie dobre premiešajte!
Pri očkovaní dbajte na to, aby rozdiel teplôt medzi rehydrovanými kvasnicami a materiálom, ktorý sa má očkovať, nepresiahol 10 oC.V prípade studeného muštu a rmutu (10 - 15 °C) kvasinky UvafermCM kvasia pri teplote 10 °C a vyššej, kvasinky musia byť na chlad zvyknuté. Preto sa po vyššie opísanej vodnej príprave kvasinky zmiešajú s dostatočným množstvom šťavy zo studeného materiálu, ktorý sa má naočkovať, aby sa teplo kvasiniek v jednom kroku vyrovnalo teplote studeného materiálu.Kvasinky sanechajú 5 minút odstáť (a potom sa v prípade potreby v ďalšom kroku ochladia) a potom sa zaočkujú do dávky, ktorá sa má fermentovať. Nikdy sa nesmie vynechať dôkladné premiešanie!

KONDICIONÁCIA:

V 0,5 kg vákuových baleniach

SKLADOVANIE:

Vákuovo balené kvasnice UVAFERMzaručujú dostatočnú aktivitu po dobu 36 mesiacov, ak sa skladujú na suchom a chladnom mieste. Optimálne podmienky skladovania: suché miesto, 5-15oC. Použiť po otvorení! Dodržiavajte návod na použitie!

Hmotnosť: 0.5 kg
Aviability: 1-4 nap
Basic sales unit: db
Culture: Gyümölcs, Szőlő

0 z 0 hodnotení

Zanechajte recenziu!

Podeľte sa o svoje skúsenosti s ostatnými zákazníkmi.


0 z 0 hodnotení

Zanechajte recenziu!

Podeľte sa o svoje skúsenosti s ostatnými zákazníkmi.